Θετική κίνηση, που σκοπεύει να παίξει ρόλο καταλύτη στην πολιτική σκηνή, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των «58» για την κεντροαριστερά ο Τάσος Γιαννίτσης. Αν και ο ίδιος δεν υπογράφει το κείμενο - πρόσκληση, δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι για να έρθει το νέο είναι αναγκαία η πατροκτονία των δογμάτων και αντιλήψεων του παρελθόντος.

Τόνισε ότι υπάρχει χώρος για κάτι καινούριο στην πολιτική σκηνή και σημείωσε ότι η πρωτοβουλία θα κριθεί στην πράξη από την ανταπόκριση των πολιτών.

Ο κ. Γιαννίτσης επισήμανε ότι η κίνηση απευθύνεται στις πολιτικές δυνάμεις με στόχο να γίνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση που περιγράφει το κείμενο - πρόσκληση, καθώς και στους πολίτες με στόχο να δουν ότι υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι.

Πήρε αποστάσεις από το δίπολο μνημόνιο - αντιμνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν προχωρήσει καν σε δικές τους προτάσεις για ανασυγκρότηση και έξοδο από την κρίση.

Σημείωσε, δε, ότι οι όποιες προτάσεις πρέπει να εξετάζονται υπό το πρίσμα του εάν είναι εφαρμόσιμες και ποιες επιπτώσεις θα επιφέρουν στη χώρα.