Τη θέση ότι η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων θα έπρεπε να ψηφιστεί με τη συναίνεση όλων εξέφρασε, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Είπε, επίσης, ότι δεν ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, αλλά άφησε αιχμές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

«Αυτό θα ήταν το ευκταίο. Είναι κάτι που θα έπρεπε κανονικά να το επιδιώκουμε όλοι και δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση» είπε.

Αναφερόμενος στη θεωρία των δύο άκρων, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως από τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ, πριν τις εκλογές, είχε καταγγείλει ακραίες συμπεριφορές από το χώρο της αντιπολίτευσης. 

«Από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι εάν υπάρχουν ακραίοι και ακραίες συμπεριφορές, από μεμονωμένα στελέχη. Εγώ δεν κάνω τέτοιες ταυτίσεις όμως (σ.σ.: ΣΥΡΙΖΑ με Χρυσή Αυγή). Το ζήτημα είναι τι φοβάται κανείς» πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ

«Στην τροπολογία που έχουμε καταθέσει για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων που τελούν υπό δικαστική κρίση, έχουμε βάλει δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Το ένα αφορά την εγκληματική δραστηριότητα και το άλλο την τρομοκρατική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μόνο το ένα άρθρο, αυτό για την εγκληματική δραστηριότητα. Τι φοβάται;» είπε.

Τέλος, επανέλαβε τα δύο περιστατικά -τα επεισόδια στις Σκουριές και τον εμπρησμό της Marfin- στα οποία έχει αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι τρομοκρατική δράση» σημείωσε.