current views are: 3

15 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση04:51

Α΄ Αθήνας: Προηγείται η Νέα Δημοκρατία – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης στην Α’ Αθηνών του newpost και της GPO.  

Δημοσίευση 04:51’
αρθρο-newpost

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης στην Α’ Αθηνών του newpost και της GPO.  

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης στην Α’ Αθηνών του newpost.gr και της GPO. 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από 7-11 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι έχει περισσότερο ξεκάθαρα συμπεράσματα για το πολιτικό κλίμα μετά τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση της ηγεσίας της.  

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με μειωμένη διαφορά από τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου του 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και ψαλιδίζει τη διαφορά ωστόσο δεν αναπτύσσει δυναμική καθώς τα ποσοστά του υπολείπονται κατά 7 μονάδες σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα.     

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού απεικονίζεται στους αναποφάσιστους που το ποσοστό τους ουσιαστικά «ανταγωνίζεται» τα δυο μεγάλα κόμματα με  εντυπωσιακό ποσοστό που αγγίζει το 20%(19,9).

Το μοναδικά κόμματα που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά απ’ ότι στις εκλογές είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καθηλώνεται σε χαμηλά ποσοστά καθώς βρίσκεται στην 5η θέση και με τη στρατηγική της έντασης και της πόλωσης πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βελτιώσει τη θέση του.     

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να εμφανίζει υψηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά από την εκλογική της επίδοση αλλά η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για αυτήν. 

 


σχετικα αρθρα