Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της βίας και της «θεωρίας των δύο άκρων».

«Αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά βρισκόμαστε απέναντι σε έναν σχεδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης, που δεν έχει γνωρίσει παρόμοιο μετά το ’74, σε ένταση και ακρότητα, η πολιτική ζωή. Εννοώ έναν σχεδιασμό στο πλαίσιο της θεωρίας των άκρων, που στοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και την αριστερά. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ ακραίο παιχνίδι πολιτικής αποσταθεροποίησης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Bήμα FM, σημειώνοντας:

«Υπάρχει ιστορία διαρροών όλο το Σαββατοκύριακο, βγαίνουν διάφορα sites καθοδηγούμενα από κέντρα που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση. Βλέπουμε μάλιστα, ότι υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες μοντάζ, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με χειροπέδες. Κατηγορώ τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, επικεφαλής αυτής της ακροδεξιάς ομάδας, υλοποιεί εδώ και ένα χρόνο, μια στρατηγική, που το ένα σκέλος της είναι να πείσει για το περίφημο success story, το οποίο όμως δεν του έχει βγει, το άλλο σκέλος για να μας κάνει να ξεχάσουμε την αποτυχία και την κατάρρευση του περίφημου success story και δέσμιος των κοινωνικών απόψεων είναι να ενοχοποιήσει τους αγώνες στην αριστερά».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις δηλώσεις κ. Σκουρλέτη έκανε λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ»:

«Αφού δεν του βγήκαν οι καταστροφικές προβλέψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας. Δυστυχώς η γελοιότητα των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται τη θεσμικά επικίνδυνη ανευθυνότητά του».