Ανοιχτή πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό και στις δύο εμπλεκόμενες επιτροπές της Βουλής να παραβρεθούν και να δουν από κοντά στην άσκηση των ταχέως αναπτυσσόμενων δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ , απεύθυνε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στόχος του υπουργείου είναι όλοι που αποφασίζουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να γνωρίσουν από κοντά το έργο τους, τις δυνατότητες που έχουν αλλά πόσο δίνουν όλο τους τον εαυτό οι ένστολοι για να είναι υπερήφανη η πολιτεία και να μπορεί να ασκεί ισχυρή εξωτερική πολιτική. 

Οι εμπλεκόμενοι που εγκρίνουν το παρόν αλλά και το μέλλον της άμυνας της χώρας να ζήσουν από κοντά την συνεχιζόμενη προσπάθεια που γίνεται και τα θέματα στα οποία καλούνται να πάρουν αποφάσεις ώστε αυτά να μην αποτελούν μόνο ψυχρές προτάσεις σε ένα χαρτί. 

Η άσκηση «Πυρπολητής» θα γίνει στη νησίδα Δοκό μεθαύριο Τετάρτη . Ένα από τα σενάρια θα είναι και η ανακατάληψη νησίδας στην οποία υποτίθεται ότι έχουν αποβιβαστεί εχθρικές δυνάμεις.

Το ΓΕΕΘΑ θα κληθεί με κάθε εναέριο ή πλωτό μέσο να μεταφέρει τάχιστα στο συγκεκριμένο μέρος Ειδικές Δυνάμεις υπό την κάλυψη από αέρος μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων .

Υποστήριξη θα παρέχουν και δύο φρεγάτες από το Πολεμικό Ναυτικό που θα κινηθούν προς την περιοχή. Αναμένεται να συμμετάσχει και το Ζουμπρ.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε την πρόσκληση για την άσκηση αυτή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη προκειμένου να την προωθήσει στα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς επίσης και στην Επιτροπή Εξοπλισμών.

Όσα από τα μέλη των Επιτροπών αποφασίσουν να παραβρεθούν θα παρακολουθήσουν την όλη άσκηση από τη φρεγάτα που θα τους μεταφέρει κοντά στη Δοκό. Σε αυτήν θα βρίσκεται πάνω και η ανώτατη ηγεσία του Πενταγώνου.

Γ.Κοκκινίδης