current views are: 1

14 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση16:16

Κουβέλης: Συνεννόηση όλων των κομμάτων για αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου

Το «πλαίσιο δράσης» απέναντι στο νεοναζισμό παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση του κόμματος με τίτλο «Η Δημοκρατία δεν απειλείται».

Δημοσίευση 16:16’
αρθρο-newpost

Το «πλαίσιο δράσης» απέναντι στο νεοναζισμό παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση του κόμματος με τίτλο «Η Δημοκρατία δεν απειλείται».

Στήριξη της δικαιοσύνης, κοινό μέτωπο απέναντι στο νεοναζισμό, δημοκρατική εγρήγορση, συμπαράταξη στο πολιτικό σκέλος, ανασυγκρότηση του κράτους, οικονομικός έλεγχος και συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων. Αυτό είναι το «πλαίσιο δράσης» παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην παρέμβαση του στην εκδήλωση του κόμματος με τίτλο «Η Δημοκρατία δεν απειλείται», εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κουβέλης άσκησε  κριτική στην Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές συμπεριφορές και μικροκομματικές ενέργειες. «Είναι άλλο πράγμα η πολιτική διαπάλη μέσα στη δημοκρατία, που είναι όχι μόνο σεβαστή, αλλά και αναγκαία και άλλο πράγμα η αντιπαλότητα της δημοκρατίας με τους εχθρούς της. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να υποχωρήσουν από τις επικοινωνιακές προσεγγίσεις και να επωμιστούν το βάρος που τους αναλογεί. Στην Νέα Δημοκρατία, οφείλουν να θυμούνται ότι η ανοχή που επέδειξαν στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής – και η παράλληλη υιοθέτηση μιας συντηρητικής ατζέντας, δεν τους βγήκε», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι «κάνει λάθος να είναι επιφυλακτική στην αναγκαία δημοκρατική συμπαράταξη για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, φοβούμενη ότι θα θολώσει η πολιτική της πρόταση για την καταγγελία του μνημονίου και θα αποδυναμωθεί ο πολιτικός στόχος της για την ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας».

Ακόμη ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η συνεννόηση όλων των κομμάτων της δημοκρατίας και η συγκρότηση μετώπου αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου αποτελεί προτεραιότητα και είναι λάθος μια πολωτική αντιπαράθεση – σε βάρος της κοινής δράσης – για τις αιτίες του φαινομένου και την αντιμετώπισή τους.

«Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος δεν είναι μία συντηρητική στόχευση. Καμιά προοδευτική λύση δεν μπορεί να υπάρξει σε περιβάλλον αμφισβήτησης των θεσμών της δημοκρατίας και αποσταθεροποίησης. Και σε συνάρτηση με αυτό, δεν πρέπει να υποτιμάται η ανάγκη για σταθερό μέτωπο και για κάθετη αντιπαράθεση απέναντι στις αντικοινοβουλευτικές κραυγές και τις πράξεις βίας, από όπου και αν προέρχονται», τόνισε.

Επικριτικός ήταν ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για την καθυστερημένη βούληση, όπως ανέφερε, στη ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου γιατί, «η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και σε όποιον θέλει να προωθήσει τον εκφασισμό της κοινωνίας».

Και κατέληξε: «Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η αξιοπιστία της πολιτικής λειτουργίας είναι αναγκαίες συνθήκες για την αποδυνάμωση της αντικοινοβουλευτικής λογικής. Η ιδεολογική αντιπαράθεση όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας με τις απάνθρωπες ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι σημαντικό στοιχείο για την πολιτική και κοινωνική απομόνωσή της. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να αναλάβουμε δράση. Αρκεί να ιεραρχήσουμε τα ζητήματα ψύχραιμα και με αυθεντικό αίσθημα ευθύνης».


σχετικα αρθρα