Κατώτερος των περιστάσεων ο Γ. Παπανδρέου


Κατώτερος των περιστάσεων όπως πολλοί ψιθύριζαν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καθώς αντελήφθησαν ότι από αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου, ο ίδιος βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Το γεγονός αυτό το απέδιδαν στο ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κρύψει τις δικές του αστοχίες, επιρρίπτοντας κατά τη πάγια τακτική του στις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τους λόγους που βρίσκεται σήμερα η οικονομία σε κακά χάλια.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου σα να μην συμβαίνει τίποτα και τόνισε μόνο- θέλοντας να διαψεύσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών πως ο ίδιος δεν επιλέγει τη διαφυγή.

Ωστόσο, κοινό μυστικό όλων, το οποίο από ψίθυρος έχει γίνει κραυγή είναι ότι ο κ. Παπανδρέου μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει λόγω της δικής του πολιτικής έχει να επιλέξει ή το δρόμο των πρόωρων εκλογών ή του ριζικού ανασχηματισμού τον οποίο και σκέπτεται αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 24-25 Μαρτίου.

Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσουν απέναντί του οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης τους οποίους ο κ. Παπανδρέου θα συναντήσει την ερχόμενη Τρίτη, όχι τόσο αυτοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης όσο ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον οποίο μιλούν την ίδια γλώσσα.

Άλλοι πάντως από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές αφού τη τελευταία στιγμή η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ θα κάνει πίσω και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πετύχει τόσο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου όσο και την αντιμετώπιση των επιτοκίων με θετικό τρόπο..

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο