Αμετακίνητος από τη θέση του εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα.

Στη συζήτηση που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες στο Πεντάγωνο επανέλαβε τη κάθετη διαφωνία του με ορισμένους συμβούλους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εκτός συνταγματικού τόξου.

“Όχι, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ άκρο. Ο τέταρτος τη τάξει πολιτειακός θεσμός είναι άκρο; Αν δεχτούμε κάτι τέτοιο, είναι σαν δεχόμαστε ότι έχουμε πολιτική και συνταγματική ανωμαλία", απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος εμμένοντας στις αρχικές δηλώσεις του για το θέμα αυτό.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. πήρε αποστάσεις για το θέμα αυτό και διαχώρισε πλήρως τη θέση του.

Ενδέχεται αυτή η δήλωσή του να προκαλέσει νέο γύρω αντιπαραθέσεων και διαφωνιών μέσα στη Ν.Δ . ή δώσει τέλος στα όσα έχουν ακουστεί από τους συγκεκριμένους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά.

Όσο για την έρευνα που έγινε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων για τυχόν εμπλοκή των ενεργεία αξιωματικών με τη “Χρυσή Αυγή” είπε ότι και μόνο “η έρευνα που έγινε στέλνει ένα μήνυμα. Όποιος ξεφεύγει από τα όρια του όρκου του (πίστη στην πατρίδα και στο πολίτευμα),συνθλίβεται” και ο νοών νοείτω.

Γ. Κοκ.