«Σήμερα που οι θάλασσες είναι φουρτουνιασμένες, η παρουσία εκείνων που είτε με την τέχνη τους είτε με τον οβολό τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι αξιέπαινοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της Δευτέρας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Προσφορά».

«Για την κοινωνία μας άλλωστε, η αρμονία που εκπέμπουν τα σχήματα, τα σύμβολα και τα χρώματα ενός πίνακα ζωγραφικής κι ενός γλυπτού προσφέρουν νόημα στον πολιτισμό μας, αλλά και αγωγή ψυχής για τον λαό μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Και πράγματι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει τη δύναμη να ξεναγεί εκείνη τον έλληνα στα έργα των ελλήνων καλλιτεχνών» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Αυτή τη δύναμη ακριβώς δίνει σήμερα στην πολιτεία, η πρωτοβουλία “Συμμαχία για την Ελλάδα”, την οποία ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμότατα γι' αυτό». 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ο Πολιτισμός είναι το ανεξίτηλο αποτύπωμα που παράγει η Κοινωνία». 

«Για την Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, ο «ο Πολιτισμός είναι ταυτόχρονα η Ψυχή μας και η Ζωή μας αλλά και το μυστικό “όπλο” που μας ορίζει, που μας διαιωνίζει πέρα από πρόσκαιρες δοκιμασίες και μας ακτινοβολεί πέρα από τα σύνορα μας.