Αντώνης Σαμαράς: «Πολιτισμός είναι ταυτόχρονα η ψυχή μας και η ζωή μας»

Αντώνης Σαμαράς: «Πολιτισμός είναι ταυτόχρονα η ψυχή μας και η ζωή μας»

«Σήμερα που οι θάλασσες είναι φουρτουνιασμένες, η παρουσία εκείνων που είτε με την τέχνη τους είτε με τον οβολό τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι αξιέπαινοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της Δευτέρας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Προσφορά».

«Για την κοινωνία μας άλλωστε, η αρμονία που εκπέμπουν τα σχήματα, τα σύμβολα και τα χρώματα ενός πίνακα ζωγραφικής κι ενός γλυπτού προσφέρουν νόημα στον πολιτισμό μας, αλλά και αγωγή ψυχής για τον λαό μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Και πράγματι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει τη δύναμη να ξεναγεί εκείνη τον έλληνα στα έργα των ελλήνων καλλιτεχνών» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Αυτή τη δύναμη ακριβώς δίνει σήμερα στην πολιτεία, η πρωτοβουλία “Συμμαχία για την Ελλάδα”, την οποία ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμότατα γι' αυτό». 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ο Πολιτισμός είναι το ανεξίτηλο αποτύπωμα που παράγει η Κοινωνία». 

«Για την Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, ο «ο Πολιτισμός είναι ταυτόχρονα η Ψυχή μας και η Ζωή μας αλλά και το μυστικό “όπλο” που μας ορίζει, που μας διαιωνίζει πέρα από πρόσκαιρες δοκιμασίες και μας ακτινοβολεί πέρα από τα σύνορα μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο