Αποστολή στις Βρυξέλλες: Αναστασία Γαλάνη
 

Στην πρωτεύουσα του Βελγίου μεταβαίνει σήμερα σε ένα ταξίδι «αστραπή» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  

Ο πρωθυπουργός έχει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung με θέμα «The Necessity of Europe».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας ημέρας μένοντας μόνο λίγες ώρες στις Βρυξέλλες μόνο για την εκδήλωση. Στην ομιλία του ωστόσο ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στην Ευρώπη και την ανάγκη για ανάπτυξη με λιγότερη λιτότητα ενόψει μάλιστα και της ελληνικής προεδρίας για το 2014 του Συμβουλίου της Ε.Ε. και να αναπτύξει τα σημεία της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Ενδιαφέρον παραμένει το αν ο κ. Σαμαράς θα κάνει νύξη στην… διαφωνία του ΔΝΤ και της Κομισιόν για το περίφημο τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θα έχει και συζήτηση με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στους ευρωπαίους προσκεκλημένους, παρά το βαρύ του πρόγραμμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα βρεθεί επίσης στην εκδήλωση για την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης και θα φύγει αμέσως μετά καθώς υποχρεώσεις τον θέλουν να λείπει εντός της ημέρας. Η εκδήλωση, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ» (Konrad-Adenauer-Stiftung) και το παράρτημά του στις Βρυξέλλες,  πραγματοποιείται σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η τελετή, που φέρει τον τίτλο «The necessity of Europe», λαμβάνει χώρα με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και με την ευκαιρία της 10ης επετείου από τα εγκαίνια της «Γέφυρας» Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως ονομάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 ένας κεντρικός κόμβος του Μεγάρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πολωνός Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό Γιάνους Λεβαντόφσκι, η Ελληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, και ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντενάουερ δρ. Χανς – Γκερτ Πέττερινγκ, ο οποίος έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, θα παραστεί το προεδρείο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, πρέσβη κύριο Πέτρο Γ. Μολυβιάτη, τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, κύριο Αχιλλέα Γ. Καραμανλή, και τον Ταμία, κύριο Κώστα Αχ. Καραμανλή.