Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Με ενδιαφέρον περιμένουν κάποιοι τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Σε αυτήν ο Φώτης Κουβελης θα απορρίψει την πρόταση για την κεντροαριστερά ,έτσι όπως διαμορφώνεται από το κείμενο των 58. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα αιτιολογήσει την άρνηση του, με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινά συζήτηση για την κεντροαριστερά χωρίς να υπάρχει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Με απλά λόγια ο Φώτης Κουβελης θα πει «Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε».

Την ίδια ώρα όμως, η άρνηση του προέδρου έχει σαν αποτέλεσμα να κυριαρχεί αναβρασμός . Είναι βέβαιο ότι μια σειρά στελεχών κρατούν αποστάσεις και μάλιστα μεγάλες από τον κ. Κουβελη. Οι κύριοι Λυκούδης και Ψαριανος αλλά και αρκετά ακόμη στελέχη επιθυμούν η ΔΗΜΑΡ να πει ναι στην πρόσκληση για την κεντροαριστερά.

Η κίνηση του Φώτη Κουβελη έρχεται μια μέρα τις παρουσίες παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ γι τη Χρυσή Αυγή.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι πρώην «λοχαγοί» του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Μανίκας και Βαγγέλης Μαλέσιος θα μπουν για τα καλά στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ ενώ κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και για τον πρώην υπουργό Πανο Μπεγλίτη ο οποίος επίσης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση.

Περισσότερο βεβαίως σχολιάστηκε η παρουσία της Αννας Διαμαντοπουλου η οποία μπορεί να λέει ότι δε συμμετέχει, όμως το γεγονός ότι την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το κείμενο των 58 ,εκείνη επέλεξε να συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ ίσως σημαίνει ότι κλείνει το μάτι προς το κόμμα του Φώτη Κουβελη.

Εκεί και ο γραμματέας της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και εκείνος , Χρήστος Αηδονης. Μάλιστα τα δυο κόμματα έχουν προγραμματίσει και την πρώτη του κοινή εκδήλωση στις 7 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουβελης που έχει δηλώσει πως με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δε συνεργάζεται, επιχειρεί να συγκρότηςει με άξονα τη ΔΗΜΑΡ τον τρίτο πόλο ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ.