Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Σε φάση περισυλλογής και αθόρυβων διεργασιών εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ καθώς μόλις καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός από την ικανοποιητική υποδοχή του κειμένου για την Κεντροαριστερά, καλείται να αντιμετωπίσει τα στελέχη του που διατηρούν επιφυλάξεις για τον συνολικό ρόλο του κινήματος στο εγχείρημα.

Αρκετά στελέχη περιμένουν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για να διατυπώσουν την άποψή τους για την Κεντροαριστερά καθώς θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει την ταυτότητά του και να "εξαφανιστεί" μέσα σε μία πρωτοβουλία  50 επιστημόνων που «ξαφνικά εξισώνονται» με ένα ολόκληρο κίνημα.

Τους προβληματισμένους της Χαριλάου Τρικούπη δεν καθησυχάζει ούτε το γεγονός πως η πρόσκληση των "58" διευκρινίζει ότι τα κόμματα που θα ενταχθούν δεν θα πρέπει να διαλυθούν ή να χάσουν την πολιτική τους αυτονομία.

Επίσης, πιστεύουν πως όταν τελικώς σχηματιστεί το ψηφοδέλτιο για την Κεντροαριστερά αυτό θα έχει ελάχιστο "άρωμα" ΠΑΣΟΚ καθώς οι διαδικασίες υπό τις οποίες θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί από την ηγεσία του κόμματος.

Στο ΠΑΣΟΚ παρότι θέλησαν να υποβαθμίσουν την παρέμβαση της «Κίνησης των 75» δεν παραβλέπουν το γεγονός πως ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματος εξακολουθεί να ζητεί αποδέσμευση από την συμμαχία με την δεξιά και άνοιγμα του διαλόγου ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και ο Θάνος Μωραΐτης δήλωσε πως δεν χρειάζεται μία κεντροαριστερά στελεχών, αλλά μια ελιά ιδεών αλλιώς ο δρόμος προς αυτήν μπορεί να γίνει δρόμος με τις λεύκες και τα ζόμπι...!

Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η μεγάλη κεντροαριστερά «αλλά το κάλεσμα πρέπει να απευθύνεται σε όλους»!

Να σημειωθεί ότι στο ΠΑΣΟΚ ασκείται παρασκηνιάκως κριτική και για το γεγονός πως από την υπόθεση της Κεντροαριστεράς και τις ζυμώσεις που συντελούνται έχει εξαιρεθεί ένα ισχυρό κομμάτι του κόμματος, το λεγόμενο «παπανδρεϊκό».