Αποστολή στις Βρυξέλλες: Αναστασία Γαλάνη

Ομιλία στο δείπνο για τους καλεσμένους του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή ενόψει της σημερινής εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο παρέθεσε χτες το βράδυ η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κυρία Γιαννάκου εξέφρασε τους προβληματισμούς της για το μέλλον της Ευρώπης και την ανησυχία της για τις επικείμενες ευρωεκλογές ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην διορατικότητα και το πάντα επίκαιρο των λόγων του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει Μπαγκλαντές. Η Γερμανία δεν μπορεί μόνη της χωρίς την Ευρώπη. Είναι ευθύνη όσων είναι υπέρ της Ευρώπης, να την αλλάξουν ώστε να πείσουν και τους πολίτες» σημείωσε η ευρωβουλευτής ενώ χαρακτήρισε μείζον πρόβλημα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή την διακυβέρνηση καθώς πρέπει να προσδιοριστεί άμεσα πως θα προχωρήσει η ενοποίηση της Ευρώπης, στα βήματα της συνθήκης της Λισαβόνας που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θα ψηφίζεται από το Ευρωκοινοβούλιο και τα κόμματα θα προτείνουν τους υποψήφιους.

Σχετικά με το έλλειμμα ηγετικών φυσιογνωμιών στην Ευρώπη η κυρία Γιαννάκου δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι οι ηγέτες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν τους λαούς σε σωστά βήματα, όπως και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώ ανέφερε την πεποίθηση που είχε ο Εθνάρχης ότι η Ελλάδα μπαίνοντας στην ΕΟΚ θα μειώσει τη φτώχεια και θα παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, κάτι που σήμερα η Ευρώπη δεν φαίνεται να το εφαρμόζει τελικώς.

«Δεν πρέπει πια να βλέπουμε πέντε μεγάλες χώρες να προαποφασίζουν. Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει Μπαγκλαντές γιατί αυτό σημαίνει Ευρώπη: Ένα βασικό κοινωνικό κράτος. Ούτε η Γερμανία μπορεί μόνη της χωρίς την Ευρώπη, γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλη για τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.