current views are: 1

15 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση09:27

Στα Όπλα και ο Αντώνης Σαμαράς!

Και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζεται για πρωϊνό ξύπνημα αύριο, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να είναι παρών στην άσκηση ταχείας αντίδρασης που θα πραγματοποιήσει αύριο το ΓΕΕΘΑ με Ειδικές Δυνάμεις και ότι πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα διαθέτει για την ανακατάληψη της νήσου Δοκό (πλησίον της ΄Υδρας). 

Δημοσίευση 09:27’
αρθρο-newpost

Και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζεται για πρωϊνό ξύπνημα αύριο, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να είναι παρών στην άσκηση ταχείας αντίδρασης που θα πραγματοποιήσει αύριο το ΓΕΕΘΑ με Ειδικές Δυνάμεις και ότι πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα διαθέτει για την ανακατάληψη της νήσου Δοκό (πλησίον της ΄Υδρας). 

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για πρωινό ξύπνημα αύριο, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να είναι παρών στην άσκηση ταχείας αντίδρασης που θα πραγματοποιήσει αύριο το ΓΕΕΘΑ με Ειδικές Δυνάμεις και ότι πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα διαθέτει για την ανακατάληψη της νήσου Δοκό (πλησίον της ΄Υδρας).

Θα συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο και από τους τρεις αρχηγούς των Όπλων.

Θα είναι η πρώτη φορά που έλληνας πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει άσκηση με ότι σημειολογία έχει αυτό, τις κρίσιμες ώρες που βιώνει ο τόπος.

Ο συναγερμός θα σημάνει τα ξημερώματα και αμέσως θα πρέπει όλες οι ταχείες δυνάμεις να αναλάβουν δράση ώστε σε πολύ λίγη ώρα να συγκεντρωθούν να επιβιβαστούν και να φτάσουν σε ελάχιστο χρόνο στο θέατρο πολέμου.

Θα πάρουν μέρος μεταγωγικά ελικόπτερα για την άμεση μεταφορά δυνάμεων, το Ζουμπρ για μεταφορά τεθωρακισμένων δυνάμεων ενώ στην περιοχή θα παρέχουν αντιαεροπορική «ομπρέλα» δύο φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιθετικά.

Ταυτόχρονα θα υλοποιούνται και άλλα σενάρια που προβλέπονται στην άσκηση «Πυρπολητής 2013» ώστε η συγκεκριμένη εκπαίδευση να πλησιάσει όσο γίνεται περισσότερο ρεαλιστικές συνθήκες.

Και όλα αυτά ενώ ο Τουρκικός τύπος «πανηγυρίζει» ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καύσιμα ούτε για αναχαιτίσεις ώστε να προασπιστεί το F.I.R. Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας. Λοιδορούν την Ελλάδα, τα τουρκικά ΜΜΕ που κατευθύνονται από τον Τ. Ερντογάν και τον Αχ. Νταβούτογλου, ότι η χώρα μας λόγο των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να αγοράσει ανταλλακτικά και να συντηρεί τα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει.

Προσκεκλημένος βέβαια δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός της χώρας καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος έχει καλέσει και τις δύο εμπλεκόμενες επιτροπές της Βουλής που παίρνουν αποφάσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας καθώς η άμυνα της χώρας είναι ένα εθνικό θέμα.

Για το λόγο αυτό κατά τη χτεσινή του συνάντηση με τους στρατιωτικούς συντάκτες ο Δ. Αβραμόπουλος διαμήνυσε ότι η ανοιχτή πρόσκληση είναι για όλους τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας. Συμπεριλαμβανομένου και του Αλ. Τσίπρα.

Στόχος του υπουργείου είναι όλοι όσοι αποφασίζουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να γνωρίσουν από κοντά το έργο τους, τις δυνατότητες που έχουν αλλά πόσο δίνουν όλο τους τον εαυτό οι ένστολοι για να είναι υπερήφανη η πολιτεία και να μπορεί να ασκεί ισχυρή εξωτερική πολιτική. Οι βουλευτές που ψηφίζουν ή απορρίπτουν τις προτάσεις του Πενταγώνου να γνωρίζουν για τι πράγμα θα αποφασίζουν και να είναι στο πνεύμα.

Η άσκηση «Πυρπολητής» θα γίνει στη νησίδα Δοκό. Ένα από τα σενάρια θα είναι και η ανακατάληψη νησίδας στην οποία υποτίθεται ότι έχουν αποβιβαστεί εχθρικές δυνάμεις.


σχετικα αρθρα