Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον αυξημένο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, από τον οποίο όπως αναφέρει κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες νοικοκυριά και αυτό το χειμώνα χωρίς θέρμανση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα από μια κυβέρνηση η οποία επιμένει ακόμα και τώρα στον αυξημένο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με κίνδυνο να μείνουν χιλιάδες νοικοκυριά και αυτό το χειμώνα χωρίς θέρμανση».
 
«Παρά την κατακραυγή, η τρόικα Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα το αυτονόητο, αφού η εμμονή στο μνημόνιο και η πιστή εφαρμογή του είναι για την κυβέρνηση πάνω και πέρα από όλα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «υπάρχει λύση η οποία θα ανακούφιζε τα νοικοκυριά και την έχουμε καταθέσει σε τροπολογία, η οποία καταργεί την αύξηση του ΕΦΚ και μειώνει την τιμή του πετρελαίου στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011».
 
Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «επαναλαμβάνουμε ότι είναι αδιανόητο στην Γερμανία η τιμή του πετρελαίου να κινείται στα 0,90 το λίτρο και στην εξαθλιωμένη Ελλάδα 1,35 ευρώ. Πρόκειται για παραλογισμό».