Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του συνταγματολόγου και μέλους της «επιτροπής σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος, Γιώργου Κατρούγκαλου στο Mega.

Σε παρέμβασή του στην χθεσινή εκπομπή «Ανατροπή» ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στις απόψεις περί εξίσωσης της φασιστικής βίας με τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις, επισημαίνοντας ότι είναι πιο επικίνδυνη και καταδικαστέα η βία στην περίπτωση της δολοφονίας του Π. Φύσσα από ένα γιαούρτωμα πολιτικού ή τα επεισόδια σε μία πορεία.

« Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας. Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών.

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του» καταλήγει η ανακοίνωση.