Τη «μεγάλη προσωπική και θεσμική ικανοποίησή του» για το γεγονός ότι «επιτέλους λαμβάνονται μέτρα για τη Χρυσή Αυγή» εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην «κρίσιμη» διαπραγμάτευση με την τρόικα, που είναι όπως είπε, ανοιχτή, ενώ υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

«Υπάρχει μια ανακύκλωση προβλημάτων και προβληματισμών, που αδικούν τις θυσίες  και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και περιμένουμε να σχηματιστεί η νέα γερμανική κυβέρνηση, γιατί χρειάζεται μια αντιμετώπιση η οποία θα δώσει μια πολιτική προοπτική στην Ευρωζώνη και να δείξουν οι εταίροι μας ότι αντιλαμβάνονται το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί εδώ, να μην το κλονίζουν. Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε πια εκεί που πρέπει: στην ανάπτυξη και στην απασχόληση», σημείωσε.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει ένα δημοσιονομικό θαύμα χάρις στις δραματικές θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εμφανίζει το καλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα σε όλη την Ευρωζώνη, 5% του ΑΕΠ. Είναι ένα δημοσιονομικό θαύμα αυτό που έχει συντελεστεί. Δεν μπορούμε να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Υπογράμμισε επίσης ότι τώρα ο στόχος είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση, καθώς όπως ανέφερε, «δεν έχει κανένα νόημα να πετυχαίνεις στόχους του πλεονάσματος στον αριθμητή όταν χάνεις πόντους στον παρονομαστή».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, παρ’ ότι διογκώνεται λόγω της συνεχόμενης ύφεσης, είναι 350 τρις περίπου, την ώρα που οι τρεις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης, όλες μαζί έχουν 7 τρισ.  χρέος.