«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την παρατεινόμενη καθυστέρηση - αδράνεια στη λήψη μέτρων, έχει καταδικάσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε μαρασμό και απαξία.  Μια μεγάλη και εθνικά σημαντική βιομηχανία κινδυνεύει. Μαζί της αγωνιούν και εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΕΑΣ που υφίστανται περικοπές αποδοχών, μείωση δικαιωμάτων, καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.

Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- οΥ πεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της “Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων”Αιγίου και συνέχισε:
Η κυβέρνηση αγνοεί τα προβλήματα και οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει, επιτέλους, να αδιαφορεί και να αδρανεί. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει σ΄ ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, που θα εξασφαλίσει την επιβίωση και την ομαλή λειτουργία της και θα σώσει τις θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η Οικονομία και η Κοινωνία.

Και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, να γίνει άμεσα. Οι αντοχές της επιχείρησης και των εργαζομένων λιγοστεύουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να απαξιωθεί και να καταστραφεί μια τόσο σημαντική οικονομική και παραγωγική μονάδα».

TAGS