Σε αντιδράσεις συνδικαλιστών αστυνομικών της Ένωσης Αττικής που θίγονται από τις διατάξεις σχετικού πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή, απέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, το κλίμα επιχειρησιακών προβλημάτων και ελλείψεων στην Αστυνομία.

Ο υπουργός απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”,  Χρήστου Μαρκογιαννάκη, τον οποίο κάλεσε να μην ταυτίζεται “με αυτοδιασυρόμενους και αυτοαποκαλυπτόμενους συνδικαλιστές” και επεσήμανε ότι η δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ δεν ήταν αποτέλεσμα εμπλοκής,αλλά ενέδρας.

Παρ' όλα αυτά, ο ερωτών βουλευτής είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εξοπλισμό της ΕΛΑΣ και ότι το 40% των οχημάτων της δεν κινούνται, ζητώντας από τον υπουργό να μη βγάζει πορίσματα. Στην έκκληση του βουλευτή να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Κερατέα, για να πάψουν ο αναβρασμός και τα επεισόδια, ο υπουργός συμφώνησε ότι στην περίπτωση αυτή, η αστυνομία έχει μεταβληθεί σε σάκο του μποξ, αλλά διεφώνησε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες των κατοίκων και των παντοειδών ταραχοποιών στοιχείων, που παρεισφρύουν δημιουργώντας σφοδρά επεισόδια κατά των αστυνομικών, αλλά και κατοίκων.