Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αιχμές με το γάντι για την ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη αφήνει το ΠΑΣΟΚ μετά την άρνηση της Αγίους Κωνσταντίνου να συμμετάσχει στην διαδικασία συγκρότησης της Κεντροαριστεράς στην βάση του κειμένου των "58" προσωπικοτήτων του χώρου.

Ο πρόεδρος του κόμματος απέφυγε να σηκώσει τους τόνους απέναντι στην Δημοκρατική Αριστερά, αντιθέτως  φρόντισε να επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ανοιχτό, ευρύχωρο και έτοιμο να συνεργαστεί σεβόμενο τους πάντες. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι "ο καθένας κρίνεται με βάση το αν προτάσσει κριτήρια προσωπικά ή μικροκομματικά ή εθνικά, παραταξιακά, κοινωνικά, φωτογραφίζοντας τον Φώτη Κουβέλη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την θετική δήλωση του Κώστα Σημίτη για το κείμενο των "58" και περιμένουν τις επόμενες πολιτικές κινήσεις που θα δηλώσουν την συμπαράταξή τους με το εγχείρημα.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν αιφνιδιάστηκαν από την απορριπτική απάντηση της ΔΗΜΑΡ, περισσότερο μάλιστα την θεωρούσαν αναμενόμενη παρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες τις αντιδράσεις του κ. Κουβέλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσει πολιτικά την συμπεριφορά της ΔΗΜΑΡ που επιμένει στον δικό της δρόμο για την συγκρότηση του τρίτου πόλου επαναλαμβάνοντας ότι όλοι είναι απαραίτητοι σ' αυτήν την υπόθεση, αλλά κανείς δεν μπορεί να βάζει τους όρους του.

Προς το παρόν δεν έπεσε στην παγίδα της αντιπαράθεσης. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να αναδειχθούν οι εσωτερικές αντιδράσεις στην ΔΗΜΑΡ κάτι που έγινε χθες στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Πιστεύουν αργά ή γρήγορα ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα αντιμετωπίσει μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην Χαριλάου Τρικούπη παραβλέπουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα. Στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος αναμένεται κάποια στελέχη να θέσουν μετ' επιτάσεως το ζήτημα της συνεργασίας με την ΝΔ και την διασαφήνιση των όρων συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην μεγάλη Κεντροαριστερά.