Το σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ ανέλυσε στο ραδιόφωνο του Σκαί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως τόνισε ο  Οργανισμός, όπως και το ελληνικό κράτος, «πρέπει να μάθει να ζει με τα δικά του λεφτά», καθώς δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία αγορά η οποία «έχει συνηθίσει να τον υπερχρεώνει» με στόχο να δημιουργεί «πλασματικούς τζίρους».

«Επί 40 χρόνια ζούσαμε ένα πάρτι με τα λεφτά των άλλων», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ, πλέον θα «έχει πάντα κλειστό προϋπολογισμό». Παράλληλα, όσον αφορά τη μορφή που θα έχει τελικά ο Οργανισμός, κ. Γεωργιάδης σημείωσε κλίνει προς έναν ΕΟΠΥΥ που θα λειτουργεί μονάχα ως αγοραστής υπηρεσιών από συμβεβλημένους ιατρούς, κι όχι ως πάροχος με δικά του ιατρεία, εξηγώντας ωστόσο πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά τις υπερχρεώσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όσοι έχουν προβεί σε πλασματικές χρεώσεις θα υποστούν ποινές, ενώ αντίθετα οι «σωστοί επαγγελματίες θα επιβραβευθούν». Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της κινητικότητας στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν χάθηκε καμία θέση εργασίας και όλα έγιναν γρήγορα, δίνοντας εύσημα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.