Το κείμενο των «58» έχει ενδιαφέροντα σημεία και ενδιαφέρουσες υπογραφές, υποστήριξε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», σημειώνοντας ωστόσο ότι στην πολιτική «χρειάζονται καθαρές κουβέντες».

«Αν θέλει να κάνει κάποια πρόταση το ΠΑΣΟΚ, ας την κάνει. Αυτό που προκύπτει από το κείμενο, είναι μια αγωνία που συμμερίζομαι. Αν το ΠΑΣΟΚ έχει στο μυαλό του την ανάγκη για μια σύγκλιση στην Κεντροαριστερά, πρέπει να βγει και να το πει ευθέως», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Αυτό όμως, επεσήμανε  προϋποθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει εάν είναι στρατηγικής σημασίας η συνεργασία του με τη Ν.Δ.

«Διότι δεν μπορεί τότε να παίρνει πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Δεν μπορεί να προσκαλεί, αλλά να προσκαλείται. Ή εάν η στρατηγικής σημασίας η συνεργασία του είναι στο χώρο της Κεντροαριστεράς, οπότε εκεί θα ρίξει το βάρος του», ανέφερε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ίδιος έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο μια προσπάθεια συνεργασίας στο χώρο του πολιτικού κέντρου και του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τη ΔΗΜΑΡ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως το τέλος του έτους «θα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο πολιτικό, από κοινού».