Την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ως μόνο τρόπο ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, πρότεινε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΊ.

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα είμαστε μπροστά σε ένα πακέτο νέων μέτρων», σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ζητά διευκόλυνση για να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να λύσει κάποια ζητήματα του δημοσιονομικού κενού που υπάρχει.

Ο Δημ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η πρόταση του ΚΚΕ μιλά για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού και αυτό είναι η διαχωριστική γραμμή από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι προτάσεις των οποίων είναι «εντός των τειχών» και οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι αδύνατη χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, τόνισε.

Ερωτηθείς γιατί η Αριστερά στις διάφορες εκδοχές της δεν επωφελείται στην Ευρώπη της κρίσης, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τα ακροδεξιά και τα φασιστικά κόμματα είναι γέννημα - θρέμμα του αστικού πολιτικού συστήματος που τα χρησιμοποιεί εις βάρος του λαϊκού κινήματος. Εγκάλεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και όλα τα άλλα κόμματα αλλά  και τμήμα των ΜΜΕ για ανοχή σε «αυθόρμητα δήθεν κινήματα τα οποία πρέπει να είναι ακομμάτιστα και με τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ έξω» η οποία δημιούργησε το υπέδαφος για την ανάπτυξη δημαγωγικών, ακροδεξιών, ναζιστικών κομμάτων.

Τόνισε ότι «ισχύει απόλυτα» το «όχι» του κόμματος για συμμετοχή σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην περίπτωση του ενδεχομένου εκ νέου προκήρυξης εκλογών και πρόσθεσε ότι το κόμμα του πρώτο μίλησε για την αναγκαιότητα συγκρότησης Λαϊκής Συμμαχίας ιδιαίτερα μετά το 19ο Συνέδριό του, «αλλά όχι στην βάση του πως προσδιορίζει ο καθένας τον εαυτό του ή με βάση τεχνητούς και ξεπερασμένους διαχωρισμούς».

Χαρακτήρισε την «Κίνηση των 58» ενταγμένη στο πλαίσιο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, στην κατεύθυνση «δημιουργίας χώρων όπου θα μπορεί να γίνονται συνεργασίες, συνασπισμοί κομμάτων, ώστε να γίνονται σταθερές αστικές κυβερνήσεις».