Η βία δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όποιος και αν την προκαλεί, ανεξαρτήτως πολιτικής, κοινωνικής προέλευσης και συγκυριών, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα: «Βία, πολίτες και θεσμοί».

Η ανοχή στη βία, την ανατροφοδοτεί και οδηγεί στην επικράτηση του δίκαιου του ισχυρότερου, σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως η Πολιτεία και η κοινωνία δε μπορούν να μείνουν παρατηρητές στο φαινόμενο αυτό ενώ υποστήριξε ότι η μόνη λύση είναι η επικράτηση της έννοιας του Κράτους Δικαίου.

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, τις αρχές και τη δικαιοσύνη, υπογράμμισε ότι «ως ελληνική Πολιτεία και κυβέρνηση δεν δεχόμαστε συμψηφισμούς, δεν δεχόμαστε, το διαχωρισμό μεταξύ καλής και κακής βίας και την τάση ιδεολογικοποίησης εγκληματικών ενεργειών που θίγουν έννομα αγαθά και τη συνοχή της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η Πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο για την καταστολή της βίας. Η ισχύουσα νομοθεσία, συνέχισε, είναι κατά κανόνα επαρκής ωστόσο όπου διαπιστώνεται ότι χρειάζεται επανεξέταση, γιατί οι εξελίξεις το επιβάλλουν, πρέπει να γίνεται.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι κάνεις δεν είναι πάνω από το νόμο και τη Δικαιοσύνη ενώ πρόσθεσε πως η Πολιτεία οφείλει και έχει την παραπάνω αρχή ως κορωνίδα της λειτουργίας της και την τηρεί χωρίς εξαιρέσεις, επιφυλάξεις και αμφιβολίες.