Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας  και παρά το γεγονός ότι οι θεωρία των δυο άκρων δυναμιτίζει το κλίμα, δυο μετριοπαθείς πολιτικοί, ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμικός και το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ (Διευθυντής του γραφείου του κ.Τσίπρα) Νίκος Παππάς επιχειρηματολόγησαν χωρίς να φτάσουν στην άκρα στην εκπομπή Κόντρα στο Μνημόνιο(Kontra Channel) και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και  Γιάννη Μούτσο.

Για τα σενάρια που θέλουν την Τρόικα να ζητάει νέα μέτρα ο κ. Παπαμιμίκος ήταν απόλυτος, «Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα. Το καταλαβαίνει και η Ευρώπη». Ο κ .Παππάς είχε διαφορετική άποψη, «Σίγουρα θα έρθουν νέα μέτρα. Θα διαψευστούν σίγουρα  οι προσδοκίες της κυβέρνησης  για έξοδο στις αγορές».

Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του Γραμματέα της ΝΔ όταν αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση και τα μνημόνια,«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη διαπραγμάτευση. Είναι καιρός να φύγουμε από τα μνημόνια, να σταθούμε στα πόδια μας».

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα άδραξε την ευκαιρία και τόνισε, « Εξαιρετικά θετικό το ότι η ΝΔ παραδέχεται ότι το δίλημμα είναι εάν θα μείνουμε ή όχι στο μνημόνιο» για να λάβει την απάντηση, «Δεν υπάρχει δίλημμα εσείς τα καλλιεργείτε αυτά γιατί θέλετε ψήφους. Τελειώνουν οι εποχές των μνημονίων είμαστε στην τελική διαπραγμάτευση».

Ο κ. Παππάς σήκωσε το γάντι: «Το δίλημμα για εμάς είναι η εσωτερική  υποτίμηση - με την οποία διαφωνούμε- ή αναδιανομή».

Στο καυτό θέμα του πετρελαίου θέρμανσης ο κ. Παπαμιμίκος χωρίς να θέλει να εξωραΐσει τα προβλήματα υποστήριξε ότι υπήρξε μια θετική εξέλιξη με το επίδομα τονίζοντας, « Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι να αλλάξει τα πάντα στην Ελλάδα. Εμείς διαπραγματευόμαστε και νομίζω ότι βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Παπάς έριξε στο τραπέζι και πρόταση συνεργασίας, « Καταργήστε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και εμείς θα βάλουμε πλάτη»

Στο θέμα της θεωρίας των δυο άκρων ο Γραμματέας της ΝΔ πήρε αποστάσεις λέγοντας,«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται, όπου και εάν στοχεύει . Δεν υπάρχει καλή και κακή βία».

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή είπε, "Η πολιτεία ή θα διολισθήσει σε θεωρίες και πρακτικές επικίνδυνες για τη δημοκρατία ή θα εκλογικευτεί. Τα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής είναι πολύ συγκεκριμένα. Το λίπασμα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής δημιουργήθηκε και μέσω της πολιτικής μια ενδεχόμενης συνεργασίας της με την κυβέρνηση» για να απαντήσει ο κ. Παπαμιμίκος, «Εσείς τα καλλιεργείται όλα αυτά. Είναι ψεύδη».  Για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

 Ν. Παππάς: «Θα περιμέναμε από κ. Μπαλτάκο να το διαψεύσει. Θα το χαιρετίζαμε εάν εγκαταλείπατε το κλείσιμο του ματιού στη Χ.Α.»

Α. Παπαμιμίκος: « Σας παρακαλώ. Τι ψεύδη είναι αυτά; Ο κος Τσίπρας γιατί δεν έκανε καμία μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο τόσο καιρό; Γιατί έρχεστε και κάνετε τώρα του προφήτες;»

Ν. Παππάς : « 44 ερωτήσεις και παρεμβάσεις για τη Χ.Α. έχουμε κάνει στη βουλή».

Ωστόσο διαφάνηκε σύμπλευση και σοβαρή πιθανότητα συμφωνίας για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, «Βρισκόμαστε σε διαβούλευση για το θέμα της ανακοπής της χρηματοδότησης της Χ.Α. Διαβλέπω πορεία σύγκλισης πάντως».