current views are: 1

17 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση04:22

Οι πιο δημοφιλείς βουλευτές των Αθηνών «διαβάζουν» τη δημοσκόπηση της GPO

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της GPO  και του newpost για την Α΄και Β΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, δεν άφησαν αδιάφορους και τους βουλευτές που τα ανέλυσε ο καθένας από τη δική του οπτική.

Δημοσίευση 04:22’
αρθρο-newpost

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της GPO  και του newpost για την Α΄και Β΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, δεν άφησαν αδιάφορους και τους βουλευτές που τα ανέλυσε ο καθένας από τη δική του οπτική.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της GPO και του newpost για την Α΄και Β΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, δεν άφησαν αδιάφορους και τους βουλευτές που τα ανέλυσε ο καθένας από τη δική του οπτική.

Οι πλέον δημοφιλείς, όπως αναδείχτηκαν από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, μιλούν στο newpost για τα αποτελέσματα του γκάλοπ και προσπαθούν να προβλέψουν την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων.

Φωτεινή Πιπιλή: «Ανάκαμψη το 2014 με Σαμαρα»

«Επιβραβεύτηκε η σταθερότητα στις απόψεις μου και ο ειλικρινής τρόπος με τον οποίο επικοινωνώ με τον κόσμο», λέει στο newpost η βουλευτής ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, η οποία έρχεται τέταρτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της πρώτης περιφέρειας της Αθήνας.

«Ο κόσμος δικαιολογημένα είναι ανήσυχος όχι για το μέλλον αλλά για το παρόν των οικονομικών του.Πρέπει να τους πείσουμε ότι γλυτώσαμε από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και ότι σε ένα χρόνο θα τους έχουμε οδηγήσει στην ανάκαμψη», συνεχίζει.

Θυμάται ότι στις προηγούμενες εκλογές, όταν αναδείχτηκε πρώτο κόμμα η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, στην προεκλογική ατζέντα ήταν «ψηλά» το θέμα της ασφάλειας στις πόλεις, όμως οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση της GPO το κατατάσσουν σε πολύ χαμηλή θέση. «Είναι λογικό, το θέμα της ασφάλειας σήμερα δεν είναι προτεραιότητα, ο κόσμος έχει πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης».

Σχολιάζοντας το επίμονα υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια στην οποία και η ίδια εκλέγεται αναφέρει: «Εχω δηλώσει ευθαρσώς από την πρώτη στιγμή να μην περιμένουμε να εξαφανιστεί η Χρυσή Αυγή. Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν πάντα άνθρωποι που για προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους – και όχι για πολιτικούς – αρέσκονται σε φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα. Δεν με εκπλήσσει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.  Από όλα έχει ο μπαξές. Αρκεί να μην έχει τα αποτελέσματα που δείχνουν οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Άλλο 8%, άλλο 15%».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Δεδομένη η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν μπορεί ένα κόμμα να πάει από το 4% στο 60%. Είναι ακατόρθωτο. Παρ’ όλα αυτά, είμαι πεπεισμένος ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη», λέει στο newpost ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός στη Β΄Αθηνών, το αποδίδει στη σκληρή δουλειά: «Είμαι κοντά στον κόσμο, κάθε πρωί φεύγω από τις οκτώμιση στο σπίτι και περνάω τα ΚΑΠΗ ενός δήμου. Είμαι 15 ώρες την ημέρα στο δρόμο, κοντά στον κόσμο».

Για τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ από το οποίο και ο ίδιος προέρχεται λέει: «Εγώ μεγάλωσα σε ένα κεντρώο σπίτι που ποτέ δεν είχε αρνητική θέση για την αριστερά. Και τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα της ΝΔ. Δεν έφυγε ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τον κόσμο του.

Το κόμμα αυτό, στη σημερινή του μορφή, δεν έχει το κουράγιο να συγκρουστεί με την οικογένεια της διαπλοκής και να επιβάλει ένα αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο πολίτης πρέπει να νιώσει ότι την κρίση την πληρώνουμε όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές του ο καθένας».

Λιάνα Κανέλλη: «Πολιτισμικό χαστούκι στην Α΄Αθήνας»

«Πολιτισμικό χαστούκι, ηχηρό, σε όσους θέλησαν να μετατρέψουν την Πόλη των Αθηνών σε αρένα και τους Αθηναίους σε αγέλη», χαρακτηρίζει η Λιάνα Κανέλλη την πρωτιά της – «πρωτιά βουλευτού του ΚΚΕ», όπως διευκρινίζει- στην Α’ Αθήνας.

«Μας καθιστά αμοιβαία υπεύθυνους, αφού εν τέλει “είμαστε οι επιλογές μας…”, λέει στο newpost και καταλήγει: «Ευχαριστώ έτσι αυθόρμητα και απλά».


σχετικα αρθρα