Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

«Ασχοληθείτε λίγο και με το ΠΑΣΟΚ» ήταν  το μήνυμα που πέρασε στους υπουργούς του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε με τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την διαπίστωσή του ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και γενικώς στα Μέσα Ενημέρωσης με αποτέλεσμα το κόμμα σε ορισμένες περιπτώσεις να υστερεί επικοινωνιακά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι τεχνοκράτες αλλά κυρίως πολιτικά στελέχη ενός κόμματος τις κεντρικές πολιτικές του οποίου όπως είπε οφείλουν να στηρίζουν δημοσίως.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τα γεγονότα με την Χρυσή Αυγή όταν ο ίδιος απουσίαζε στην Νέα Υόρκη, όταν η Χαριλάου Τρικούπη «κυνηγούσε» τους υπουργούς για να εμφανιστούν στα κανάλια και να υπενθυμίσουν τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ αλλά ελάχιστοι τότε ανταποκρίθηκαν.

«Μην κλείνεστε στα υπουργεία, βγείτε και παραέξω, μιλήστε και σε καμιά εκδήλωση» φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στους υπουργούς οι οποίοι πάντως δεν αντέδρασαν.