«Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που διαχρονικά προώθησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον διοικητικό και θεσμικό «χάρτη» της χώρας», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη σε άτυπη ενημέρωση, σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.

«Είναι το κόμμα που πρώτο εδώ και χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένες  προτάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της  χώρας, με επίκεντρο τοεκλογικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, την  κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τη χρηματοδότηση κομμάτων-  υποψηφίων και τον έλεγχο αυτών, τη ψήφοτων ομογενών καθώς επίσης και  αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της Αυτοδιοίκησης», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, τονίζεται πως «έχουμε δηλώσει ευθαρσώς πως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε συνολικά  και όχι αποσπασματικά τις θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις πουέχει  ανάγκη η χώρα. Για μια ακόμη φορά καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν  πρόκειται να στηρίξουμε αποσπασματικές ρυθμίσεις που υποκρύπτουν μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και κάθε άλλο παρά οδηγούν  στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το διοικητικό, πολιτικό σύστημα της  χώρας».