Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τις πιέσεις της τρόικας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑLPHA.

«Αυτή η κυβέρνηση η οποία τώρα καμώνεται ότι εξεγείρεται και ότι εν πάση περιπτώσει λέει το ηρωικό ‘όχι’, ουσιαστικά γνώριζε την κατάληξη, γνώριζε τις δικές της δεσμεύσεις, τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις. Είναι αυτή τη στιγμή όμηρος αυτής της στρατηγικής της υποταγής έναντι των δανειστών -άρα είναι ουσιαστικά αδύναμη και ανάπηρη να διαπραγματευτεί», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

«Δεν αντιλαμβάνομαι την έκπληξη του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης, διότι, με βάση τη λογική του μνημονιακού προγράμματος, θα πρέπει να πάμε σ΄ αυτό που λέγεται αυτή τη στιγμή, στο νέο πακέτο μέτρων για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Αυτά τα έβλεπαν, τα γνώριζαν…», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει καταστεί αναξιόπιστη και στο εσωτερικό της χώρας, τονίζοντας ότι η τελευταία έντιμη πράξη που μπορεί να κάνει είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.