Εντελώς ανεπιτυχή χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση,αφήνοντας υπαινιγμούς για εκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., προεδρεύοντας σήμερα στη σύσκεψη της ομάδας-δεξαμενή σκέψης του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά το Σύνταγμα του '86, έχει την όλη ευθύνη για την επόμενη κίνηση, ...ή να προχωρήσει σε εκλογές, που θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ή θα αλλάξει την κυβέρνηση, επεσήμανε ο Γιώργος Καρτζαφέρης, δίνοντας τον “τόνο” της προεκλογικής ετοιμότητας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος και ο κ. Καρατζαφέρης -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του, σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά.

Υποστήριξε επίσης ότι ο πρωθυπουργός «έδειχνε σαφώς καταβεβλημένος και ήταν ορατά τα σημάδια μιας πρόωρης κόπωσης» και εκτίμησε ότι πιθανόν να «αισθάνεται ότι βρίσκεται στις παραμονές της δικής του εξόδου».

Αναφερόμενος στους μετανάστες απεργούς πείνας που βρίσκονται στο Μέγαρο Υπατία, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είχε επισημάνει στην κυβέρνηση πως "έπρεπε από την πρώτη στιγμή να εκδιωχθούν από τη Νομική" και υποστήριξε ότι "σήμερα η Ελληνική Πολιτεία εκβιάζεται από την απεργία πείνας". «Ο κίνδυνος και εδώ πάλι είναι προφανής. Εάν κάποιος από αυτούς πεθάνει, που έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ποντάρουν σε έναν τέτοιο θάνατο, αντιλαμβάνεστε ότι ο κίνδυνος του να έχουμε έναν γενικότερο ξεσηκωμό των Μουσουλμάνων, είναι πάρα πολύ μεγάλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτίμησε πως "η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στο δίλημμα "από τη μια να  υπερασπιστεί τη νομιμότητα και από την άλλη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τον θάνατο ενός εξ αυτών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας για την εξωτερική πολιτική ανέφερε ότι η χώρα μας έχασε την ευκαιρία να αναπτύξει την ΑΟΖ, αφού και ο Μουμπάρακ έπεσε, οπότε χάθηκε η ευκαιρία υπογραφής με την Αίγυπτο, και ο Καντάφι -όπως είπε- δεν υπάρχει για να υπογράψουμε με τη Λιβύη, «πράγμα που αναστέλλει για πολλά χρόνια αυτή την εξασφάλιση εξαιρετικών πόρων για την ελληνική οικονομία που τόσο έχουμε ανάγκη».

Για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 25η Μαρτίου είπε ότι γνωρίζει "τις πιέσεις που δέχεται η κ. Μέρκελ από το εσωτερικό της χώρας της και τα αποτελέσματα των εκλογών που είναι εξαιρετικά άσχημα για αυτήν", αλλά είπε ότι γνωρίζει επίσης «πολύ καλά να διαβάζω τις ανακοινώσεις του Αμερικανού Προέδρου. Και ο Αμερικανός Πρόεδρος ευθέως ζήτησε από την κ. Μέρκελ να μην κάνει οτιδήποτε που θα μπορούσε να επανατροφοδοτήσει μια κρίση, την οποία σαφέστατα δεν αντέχει η Αμερική».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, η κ. Μέρκελ είναι αναγκασμένη να ξεφύγει από εκείνο το μπλοκάρισμα το οποίο μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε ως πολιτική εις βάρος της υπόλοιπης Ευρώπης, και να έλθει σε πιο ρεαλιστικές λύσεις. Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι θα προσέλθει με συγκεκριμένες -όχι εξαιρετικά δημοφιλείς- προτάσεις, εκφράζοντας την ελπίδα να αξιοποιηθούν από τον κ. Παπανδρέου.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ -με απόφασή του- ανέστειλε την έκδοση κάθε ενημερωτικού κομματικού εντύπου, καθώς επίσης και ευχετηρίων καρτών για το Πάσχα, προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

TAGS