Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη που συγκάλεσε με τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος κινήθηκε στο γνωστό μότο «όχι άλλα μέτρα» όμως αυτήν την φορά έγινε πιο αναλυτικός σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί η χώρα αναφορικά με το χρέος. 

Ουσιαστικά είπε στους υπουργούς του ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να υπάρξει νέο μνημόνιο, επομένως θα κινηθεί στην γραμμή τού να υπάρξει μετακύληση του χρέους και έξοδος της χώρας στις αγορές εφόσον βεβαίως τα επιτόκια δανεισμού θα κινούνται σε ένα επιτρεπτό επίπεδο. 

Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος, κατά το πρόσφατο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είχε διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται θέμα λήψης δημοσιονομικών μέτρων παρά μόνο διαρθρωτικών. 

Μάλιστα είχε εκφράσει έντονο προβληματισμό για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και για το κατά πόσο τελικώς ορισμένοι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο συγκριτικά με το περίφημο «χαράτσι», αλλά και κατά πόσο θα επιτευχθεί ο ονομαστικός στόχος καθώς τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων εκτιμάται ότι θα είναι κατά πολύ μικρότερα.