current views are: 1

17 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση15:28

«Λάβρος» ο Βενιζέλος κατά του Τσίπρα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εντονότατες αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τη στάση που κράτησε, απαντώντας το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα περί του θέματος των υποβρυχίων, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 15:28’
αρθρο-newpost

Φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εντονότατες αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τη στάση που κράτησε, απαντώντας το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα περί του θέματος των υποβρυχίων, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αιχμές κατά του υπουργείου Άμυνας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έχει ενσωματώσει στους κόλπους του κόμματός του την ομάδα Τζοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων, που ο ίδιος είχε προχωρήσει».

«Όταν μιλάμε για το μέτωπο με τον ναζισμό και τη βία, δεν μπορεί να έχουμε ίδιο μέτωπο με την κυβερνητική πολιτική. Δυστυχώς, έγινε το ίδιο και σήμερα, όπου εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας με συνομιλητή τον Αβραμόπουλο και επανέλαβε τα όσα έχει πει για την ιστορία του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα για τον νόμο του 2010. Νόμο και όχι σύμβαση, που ψηφίστηκε από τη Βουλή για να δώσει τέλος σε μια κατάσταση αδράνειας ετών από το 2004-2009. Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Όπως έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί συμφέροντα που έχουν θιγεί, γιατί ακυρώθηκαν οι αμαρτωλές συμβάσεις τους. Τόσο απλά και τόσο καθαρά» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας την απάντηση, που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο».

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη το 2010, ήταν να προστατευτούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και να αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο τον Παπανικολή και την κυριότητα των τεσσάρων υποβρυχίων» και ότι από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα υπάρχει μια αδικαιολόγητη παράταση εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για το Δημόσιο.

Στον κ. Βενιζέλο, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για «εκνευρισμό και επιθετικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», που δεν οφείλεται τόσο στην ερώτηση του κ. Τσίπρα.

«Οι θέσεις που έχουμε παγίως, είναι πως και η σύμβαση Τσοχατζόπουλου ήταν σκανδαλώδης και δεν τη στηρίξαμε εμείς, αλλά σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο νόμος Βενιζέλου συνεχίζει τη σκανδαλώδη κατάσταση και την επιτείνει.

Δεν τον ενόχλησαν αυτά, αλλά η απάντηση του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης, του κ. Αβραμόπουλου. Της κυβέρνησης, που είναι αντιπρόεδρος ο κ. Βενιζέλος, που άφησε εντελώς εκτεθειμένη την πολιτική Βενιζέλου το 2010. Η συμφωνία Βενιζέλου με την ανύπαρκτη Αμπού Ντάμπι Μαρ και τον ανύπαρκτο επενδυτή, είναι η μήτρα αυτού που εμφάνισε ο κ. Βενιζέλος ως μετεωρολογικά φαινόμενα. Η ομιλία Βενιζέλου μου θύμισε την παροιμία “εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι”» σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.


σχετικα αρθρα