Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση ως υποψήφιος για την θέση του Προέδρου της Κομισιόν θα κάνει σήμερα στην Μαδρίτη ο Αλέξης Τσίπρας μετέχοντας στην συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για αυτή την σημαντική ευρωπαϊκή θέση δόθηκε πριν από μερικές από τις Βρυξέλλες το επίσημο χρίσμα ωστόσο θα δοθεί στις 3 με 5 Δεκεμβρίου στο Παρίσι όπου θα γίνει και το συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Εκεί οι αρχηγοί όλων των αριστερών κομμάτων θα δώσουν και επίσημα την συγκατάθεση τους για την υποψηφιότητα Τσίπρα.

Σήμερα  πάντως στο παρασκήνιο της συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους συναδέλφους του για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει προκειμένου να στοιχειοθετηθεί όσο καλύτερα γίνεται η υποψηφιότητα του.

Χθες το βράδυ  στην συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος του για την πρόταση την οποία έχει δεχθεί τονίζοντας ότι πέρα από τιμητική η υποψηφιότητα του είναι και σημαντική αφού εκ των πραγμάτων θα έρθει σε επαφή με πολλούς Ευρωπαίους ανοίγοντας έτσι ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας.

Στελέχη της Κουμουνδούρου πρόσθεταν ακόμα ότι μέσα από τις επαφές που θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «οι συνομιλητές του θα μπορέσουν να διαπιστώσουν ότι δεν έχουν να κάνουν με κάποιο τέρας με μεγάλα δόντια και κοφτερά νύχια όπως τον έχει παρουσιάσει ο Αντ. Σαμαράς αλλά για έναν πολιτικό με διαφορετικές απόψεις».

Την Κυριακή πάντως ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην ΚΕ του κόμματος του για τις πολιτικές εξελίξεις , για την οικονομία  και τις επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα στην καθημερινότητα του πολίτη, για τη θεωρία των δυο άκρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση αλλά και για το θέμα της Χρυσής Αυγής. Στην συνεδρίαση θα υπάρξει εκ νέου προγραμματισμός και χάραξη στρατηγικής βάσει της οποίας θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο χρονικό διάστημα.