Την ημέρα των γενεθλίων του επέλεξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και να νουθετήσει.. για όσα έρχονται.

Όπως δήλωσε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ «ο τόπος έχει μπει σε δύσκολη περίοδο διαπραγμάτευσης», ενώ ο ίδιος δήλωσε «αισιόδοξος για το αποτέλεσμα». «Είμαι ξεκάθαρος Ευρωπαίος, πιστεύω στην Ευρώπη και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα πράξουν το χρέος τους προς την Ελλάδα έστω και αν περάσουν δύσκολες στιγμές στη διαπραγμάτευση που είναι μπροστά μας».

Ταυτόχρονα ο κ. Μηστοτάκης συνέστησε μετριοπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις. «Δεν είναι η ώρα για να λύσουμε όλες τις διαφορές, ούτε να οξύνουμε τις αντιπαραθέσεις μας. Χρειάζεται στο ελάχιστο εθνική συνεννόησης για τη διαπραγμάτευση. Η ένωση δίνει δύναμη και είναι λάθος να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε πως οι Έλληνες θα «σφίξουμε τα δόντια μας και θα τα καταφέρουμε». «Εμείς οι παλιοί περάσαμε και πιο δύσκολα. Η Ελλάς θα πετύχει τον στόχο της και θα βγει αλώβητη από την κρίση, για να ξαναρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για τον λαό που είναι άξιος για κάτι καλύτερο», κατέληξε.