current views are: 1

19 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση09:37

Μήνυμα Σαμαρά προς τους δανειστές: Δεν εκβιάζουμε, ούτε εκβιαζόμαστε

Μήνυμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στέλνει, μέσω της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναμένοντας τη συγκρότηση κυβέρνησης στη Γερμανία.

Δημοσίευση 09:37’
αρθρο-newpost

Μήνυμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στέλνει, μέσω της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναμένοντας τη συγκρότηση κυβέρνησης στη Γερμανία.

Μήνυμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναμένοντας τη συγκρότηση κυβέρνησης στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που η Αθήνα έκανε αυτό που έπρεπε, αναμένει από τους εταίρους της να πράξουν αναλόγως.

«Για τη κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της. Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε εκβιάζουμε. Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο», επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αρνείται τις… κατηγορίες το ΔΝΤ

Την ίδια ώρα, κατηγορηματικά αρνείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι πιέζει την ελληνική πλευρά για τη λήψη νέων μέτρων ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό το 2014.

Πηγές του ΔΝΤ, σύμφωνα με το Έθνος, ότι δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει δημοσίως και επίσημα ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και πως δεν θα επιβληθούν άλλα οριζόντια μέτρα, ο Πολ Τόμσεν να πιέζει την Ελλάδα προς το αντίθετο.

Άλλη πηγή του Ταμείου επεσήμαινε με νόημα ότι αρχηγός της τρόικας είναι ο Ματίας Μορς, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο, αναφέροντας μάλιστα με νόημα ότι είναι κάτι που ξεχνούν οι Έλληνες. Το ΔΝΤ μέσω στελεχών του πως υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την τύχη της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ κάποιοι τονίζουν ότι και η Ουάσιγκτον ανησυχία για την περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης.

Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζουν ότι ενδεχόμενη πτώση της παρούσας κυβέρνησης θα σήμαινε αυτομάτως έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα για την Ελλάδα, χωρίς να εφαρμόζεται το πρόγραμμα και την οικονομία να επιστρέφει στο σημείο μηδέν.

Υπενθυμίζουν δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, ενώ το ίδιο επανέλαβε και στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την διευθύντρια του Ταμείου μετά την έκθεση του ΔΝΤ που έκανε λόγο για λήψη μέτρων 6,5 δισ. ευρώ.


σχετικα αρθρα