Μια ποσοστιαία μονάδα είναι το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  που καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής

Συγκεκριμένα,  στην πρόθεση ψήφου η  ΝΔ λαμβάνει 20,2%,ο ΣΥΡΙΖΑ 19,2%, η Χρυσή Αυγή 5,1%,  ΠΑΣΟΚ 4,7%,  Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,2% και ΚΚΕ 4%.  Εκτός Βουλής φαίνεται να βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό της τάξης του 2,4%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων με 53% έναντι 33% του ΣΥΡΙΖΑ , διευρύνοντας μάλιστα το πλεονέκτημα 7 μονάδων (46% έναντι 39%) που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί προβάδισμα με 35%, τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την προτίμηση του 13% των ερωτηθέντων.

Ταυτόχρονα  κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 64% των ερωτηθέντων, απαντώντας πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της, ενώ στον αντίποδα το 33% κρίνει πως χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες.

Τέλος, στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, το 73% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα, ενώ το 23% υποστηρίζει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 15 και 16 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.001 ατόμων.