Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που σαπίζει, μια κυβέρνηση τελειωμένη υποσβασταζόμενη σε ξένα δεκανίκια, τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι στηρίζουν την κυβέρνηση στο καταστροφικό της έργο. 

«Είναι σε τόσο κατάφωρη αντίθεση με τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, με τη θέληση της κοινωνίας, ώστε να διαβρώνεται κάθε μέρα. Να κατατρώγεται από εσωτερικές αντιθέσεις, να θρυμματίζεται από ηθικές εκπτώσεις, να γίνεται όλο και πιο επιρρεπής στον αυταρχισμό, στη φαιά και μαύρη προπαγάνδα, στη χρήση της προβοκάτσιας ως πολιτικού όπλου, ακόμα και στη φαλκίδευση της δημοκρατίας, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να σταθεί και να κυβερνήσει αλλιώς. Και όσο περισσότερο φανερώνεται ότι δε μπορούν τόσο περισσότερο επικίνδυνοι γίνονται. Αν αυτή η εκτίμηση είναι σωστή, και πιστεύω βαθιά ότι είναι, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης».

Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να μην επιτρεψουν στην Αριστερά και τους συμμάχους της να αναλάβουν τα ηνία, δήλωσε και έκανε λόγο για προσπάθεια στιγματισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό, ως εσωτερικό εχθρό.

«Μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά, επιχείρησε να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικό εχθρό και να κινητοποιήσει εφεδρείες, κρατικές και παραδημοσιογραφικές για να τον διαβάλουν, να τον συκοφαντήσουν, να τον στιγματίσουν. Το σχέδιο τους κατέρευσε παταγωδώς. Γιατί είμασταν έτοιμοι, και σε εγρήγορση. Γιατί είμασταν αποφασιστικοί και θα είμαστε αμείλικτοι προς όσους υπερέβησαν εσκαμμένα. Αλλά και γιατί το σχέδιο τους, αμφισβητήθηκε τόσο από την πλειοψηφεία των πολιτών, αλλά και από δικά τους στελέχη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τους καλώ να σοβαρευτούν, ούτε το κράτος έχει αντιεθνιστικά και κομμουκιστικά στεγανά ούτε η ευρωπαϊκή κοινότητα. Τίποτα δεν είναι όπως το έχουν στο κεφάλι τους οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού ανέφερε. «Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας παρεμποδίσει» είπε.

«Έχουν σαπίσει πολιτικά»

«Η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν μπορεί πια, για αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνη» είπε ο Τσίπρας. «Ας πάρουμε για παράδειγμα το περίφημο success story τους. Ο ελληνικός λαός λέει «κάθε θαύμα τρεις ημέρες». Το success story του κ. Σαμαρά, πριν καλά καλά το πιστέψει και η μονταζιέρα που το επεξεργάστηκε, τελείωσε μέσα σε λοιδορίες και ανέκδοτα. Και σήμερα συγκινεί μόνο τους γελοιογράφους. Το χρηματοδοτικό κενό, σύμφωνα με την λογική των Μνημονίων απαιτεί νέα μέτρα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλάει ανοιχτά για κούρεμα. Οι άλλοι δύο της τρόικας δεν θέλουν ούτε να ακούνε για κάτι τέτοιο. Όλοι έχουν άποψη και πρόταση. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση δε παίρνει θέση. Η θέση της είναι: ότι αποφασίσουν οι δανειστές» τόνισε.

«Επιμένουν να εφαρμόσουν το μνημόνιο και ετοιμάζονται να μπήξουν για τρίτη φορά το μαχαίρι στην πληγή. Ετοιμάζονται για τρίτο μνημόνιο και για νέο πακέτο μέτρων. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Ήδη στις γραμμές της πλειοψηφίας ακούγονται φωνές προκαταβολικής άρνησης και οργής για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εξ ου και επιλέγουν τη γνωστή γραμμή της δημαγωγίας. Δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν έχουν κόκκινες γραμμές, δήθεν εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όσα σχεδιάζει η τρόικα. Δήθεν, δήθεν, δήθεν» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουν σαπίσει πολιτικά και αυτοί και η προπαγάνδα των μνημονίων τους. Πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με τα μνημόνια» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τεράστιο σκάνδαλο με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά»

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο κρίσιμο ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Φέραμε στη Βουλή το τεράστιο αυτό έγκλημα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της Εθνικής Άμυνας της χώρας.

«Είδαμε στη συζήτηση για το σκάνδαλο του Σκαραμαγκά την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα, και κάποιους να χάνουν την ψυχραιμία τους. Απαντήσεις όμως δεν είδαμε. Όταν επισήμως ο υπουργός Άμυνας παραδέχεται ότι μετά τη σύμβαση με τον ψευτοεπενδυτή, το ελληνικό δημόσιο τον πριμοδότησε με 360 εκατ. ευρώ, όταν έκοβε τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών, και αυτός δεν έβαλε ούτε τσακιστό ευρώ από τη τσέπη του, δε μπορεί να κάποιοι να κάνουν το χαζό. Όταν 1200 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο και ο ψευτοεπενδυτής κρατά και ενέχυρο δημόσια περιουσία, τα τέσσερα υποβρύχια, που στοίχισαν στον έλληνα φορολογούμενο πάνω από δυόμισι δις, εξαιτίας της σύμβασης που υπέγραψαν το 2010, δε μπορει να μας κάνουν και τα κοκόρια. Να βγαίνουν και από πάνω. Χωρίς ίχνος ντροπής, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια» ανέφερε.

«Επιχείρηση με κωδικό: Θεωρία των δύο άκρων»

Ως επιχείρηση με κωδικό «θεωρία των δύο άκρων» αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για τα δύο άκρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε από την κατακραυγή στο εσωτερικό και το εξωτερικό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να αλλάξει στάση. 

«Αποφάσισαν επιτέλους να αντιμετωπίσουν τους ναζί ως αυτό που είναι. Ως εγκληματική συμμορία. Αλλά την ίδια στιγμή δε χάνουν ευκαιρία να δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις και το πραγματικό τους νταλκά. Ο νταλκάς τους δεν είναι οι νεοναζί και η ακροδεξιά. Ο νταλκάς τους είναι η αριστερά. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα μας απειλούν ότι για μας φυλάνε τις σφαίρες τους και όχι για τους νεοναζί» είπε.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας μίλησε για περίεργα πράγματα που γίνονται της τελευταίες ημέρες. «Όπως την ενεργοποίηση μηχανισμών που διακινούν περίεργες πληροφορίες. Πληροφορίες που διοχετεύουν σε έντυπα με σκοτεινούς χρηματοδότες, με ακόμα πιο σκοτεινές διασυνδέσεις. Και όλα αυτά για να αποφύγουν το επερχόμενο τέλος της πολιτικής και της εξουσίας τους» τόνισε.

«Με σεβασμό στο Σύνταγμα επιχειρούμε να αλλάξουμε πολλά πολιτικά δεδομένα. Κάτω από τις σημαίες θα διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία μας ως κόρη οφθαλμού. Θα είμαστε αντάξιοι της ιστορικής ευθύνης που αναλαμβάνουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση» δήλωσε.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε ένα στίχο του Σολωμού. «Πάντα ανοιχτά πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου, έλεγε ο Σολωμός» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στο στίχο αυτό συνοψίζεται το βασικό καθήκον κάθε αριστερού και κάθε δημοκρατικού πολίτη σήμερα.

«Υπάρχουμε για να είμαστε παρόντες παντού, όπου οι πολίτες αντιστέκονται» είπε. Πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς γιατί ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός. Κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας αριστερός δεν μπορεί να παραμένει έξω από τις εργασίες στην κοινωνία. Πρέπει να είμαστε δίπλα στον φτωχό και τον άνεργο. Εκεί είναι η θέση μας και μετά στα γραφεία». 

«Ηθική αναγνώριση στην Ευρώπη»

Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συμμετοχή του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία και χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή.

«Πρόκειται για μια ηθική πολιτική αναγνώριση αλλά για και ιδεολογική δικαίωση για τα Κόμμα μας. Ηθική αναγνώριση γιατί οι σύντροφοί μας στην Ευρώπη πιστώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ το πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα και για την αλλαγή των συσχετισμών. Πολιτική γιατί αναγνωρίζεται η κρισιμότατη και ισχυρότατη συμβολή του κόμματός μας στην ίδια τη συγκρότηση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» ανέφερε.