Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναχωρεί σήμερα για Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει, αύριο, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται ζητήματα Νότιας Γειτονίας και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση στη Συρία, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, καθώς και οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης που θα διεξαχθεί, στο τέλος Νοέμβριου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, θα διεξαχθεί, επίσης, γεύμα εργασίας με προσκεκλημένη την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βιρμανίας Aung San Suu Kyi.

Τέλος, και σε συνέχεια των τραγικών γεγονότων στη Λαμπεντούζα και στη Σικελία, καθώς και του αυριανού ταξιδίου του Πρωθυπουργού στη Βαλέτα και τη Ρώμη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, θα θέσει το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.. Το θέμα αυτό, θα συζητηθεί και στο μεθαυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., αλλά και στη προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 24 και 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.