Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Αποφασισμένος να επιμείνει στο θέμα των υποβρυχίων φτάνοντας την υπόθεση μέχρι τέλους εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος του.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ενδοκυβερνητική σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την συζήτηση που έγινε για το θέμα αυτό στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στο θέμα λέγοντας:

«Είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα. Προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο -δηλαδή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο. Εμείς όμως έχουμε αποφασίσει να βρούμε την αλήθεια και θα κάνουμε ότι πρέπει» πρόσθεσε. Και στη Βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.

Η τακτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτό το θέμα πέρα από ουσιαστική – για την διαλεύκανση του σκανδάλου- επιφέρει και ένα καίριο χτύπημα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια στιγμή που το κόμμα του ακροβατεί δημοσκοπικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αναδείξει τις τυχών ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα των υποβρυχίων που για μας είναι σκάνδαλο δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε τον δημοκρατικό κόσμο του ΠΑΣΟΚ» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Όμως όποιο και αν είναι το τίμημα  έχουμε αποφασίσει ότι θα φτάσουμε το θέμα μέχρι τέλους».

Οι ίδιοι άνθρωποι σχολίαζαν την ενόχληση Βενιζέλου απέναντι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου λέγοντας «ότι είναι ακατανόητη η οργή του από την στιγμή που αυτός θεωρεί τον εαυτό του καθαρό και έχει τις αποδείξεις που χρειάζονται».

Όπως είναι φυσικό στο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την αντεπίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου το επόμενο διάστημα αφού πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται στριμωγμένος τόσο από την υπόθεση των υποβρυχίων όσο και από τα πενιχρά ευρήματα των δημοσκοπήσεων.