current views are: 1

21 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση04:17

Αναθάρρησαν οι κάτοικοι της Ιερισσού μετά τις αποφυλακίσεις

Κυρίως δικαστικός, είναι στο εξής, ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής στη διαμάχη τους  με την El Dorado Gold για την εξόρυξη Χρυσού στο δάσος στις Σκουριές.

Δημοσίευση 04:17’
αρθρο-newpost

Κυρίως δικαστικός, είναι στο εξής, ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής στη διαμάχη τους  με την El Dorado Gold για την εξόρυξη Χρυσού στο δάσος στις Σκουριές.

Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Κυρίως δικαστικός, είναι στο εξής, ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής στη διαμάχη τους με την El Dorado Gold για την εξόρυξη Χρυσού στο δάσος στις Σκουριές.

Η αποφυλάκιση, την περασμένη εβδομάδα, δύο εκ των τεσσάρων προφυλακισμένων για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, έδωσε το έναυσμα για μια αυθόρμητη διαδήλωση, αφού στους δύο κατηγορούμενους οι κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω περιοχών επιφύλαξαν υποδοχή ηρώων.

Στο εξής θα δώσουν τη μάχη μέσα και έξω από τα δικαστήρια, αφού και η εταιρεία από το καλοκαίρι έχει ανακοινώσει την αναστολή των εργασιών εξόρυξης.

Ο δικηγόρος τριών εκ τον 20 κατηγορουμένων για την υπόθεση, έδωσε το σύνθημα το βράδυ της Κυριακής, με ένα δελτίο τύπου με το οποίο κατήγγειλε παρανομίες εκ μέρους των αστυνομικών αρχών κατά την κατάρτιση του κατηγορητηρίου.

Όπως αναφέρει ο Ιωάννης Κανελλόπουλος: «Τα ενοχοποιητικά αντικείμενα που μπήκαν στην έκθεση αυτοψίας ως δήθεν ευρεθέντα στον χώρο του εργοταξίου την ημέρα του εμπρησμού, απεδείχθη ότι βρέθηκαν ένα μήνα πριν την ημέρα του εμπρησμού και μάλιστα σε άλλη τοποθεσία, εκτός του χώρου του εργοταξίου, ενώ την ίδια στιγμή τα κατηγορητήρια που εξέδιδε ο ανακριτής είναι copy-paste για όλους τους εμπλεκόμενος και στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία που δεν στηρίζονται από τα στοιχεία των δικογραφιών και κανένας μάρτυρας δεν φαίνεται να έχει καταθέσει».

Τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου– σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους και τους νομικούς εκπροσώπους των κατηγορουμένων -επιβεβαιώνει και το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο προφυλακισμένοι επί έξι μήνες για την υπόθεση, χωρίς την επιβολή χρηματικού προστίμου και χωρίς να έχει γίνει κάποια αίτηση αποφυλάκισης από τους συνηγόρους τους.

Το Συμβούλιο Πλημ/κων Θεσσαλονίκης αυτεπάγγελτα εξέτασε την περίπτωση και αποφάσισε να άρει την προσωρινή τους κράτηση. 


σχετικα αρθρα