Κοινό μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ, όχι μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά και τις βουλευτικές συγκροτεί η «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου με στόχο ο τρίτος πόλος της κεντροαριστεράς να αναδειχθεί σε τρίτη πολιτική δύναμη. 

Μιλώντας στο «Έθνος» της Δευτέρας και σχολιάζοντας το κείμενο των «58», σημειώνει ότι εκφράζει μεν αγωνία, αλλά οι λύσεις δίνονται στο στίβο του αγώνα και όχι στις μονόπλευρες θεωρητικές συζητήσεις.

Για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς, ο κ. Λοβέρδος υπενθυμίζει ότι διαγράφηκε από το κόμμα, αλλά δεν απέκλεισε ποτέ την πιθανότητα να ξανασυναντηθεί με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

«Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να ενταχθεί στον τρίτο πόλο πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει πολιτικά αν η συμμαχία με τη ΝΔ είναι στρατηγικής σημασίας» συνεχίζει.

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην κεντροαριστερά, ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι το μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του και ορισμένες προσωπικότητες της ηγεσίας του ανήκουν.

«Ωστόσο το κομμάτι αυτό της ηγεσίας του είναι μειοψηφικό και οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κατά βάση παρακινούνται από την οργή τους για την ανεργία ή την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και παρασύρονται από τον δημαγωγικό και απλά καταγγελτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.»  

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας.