Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Εντός της εβδομάδας και πιθανότατα αύριο ή την Τετάρτη ενδέχεται να δοθεί στην δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εκτιμούν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο υπάρχει διατυπωμένη η σαφής αναφορά πως η δικομματική κυβέρνηση δεν αποδέχεται την λήψη νέων οριζόντιων μέτρων.

Στην λογική αυτή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκλήρυνε ακόμη περισσότερο την στάση του απέναντι στους δανειστές και με παρέμβασή του προτού αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο όπου συμμετέχει σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων χαρακτήρισε προσβλητικό για τις θυσίες του ελληνικού λαού και υπονομευτικό των προσπαθειών της χώρας το σκηνικό που πάει να στηθεί για την Ελλάδα λέγοντας ότι τροφοδοτεί την αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του χρέους, του δημοσιονομικού αλλά και του χρηματοδοτικού κενού.

Η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου πέραν τού ότι ο ίδιος υποστηρίζει εδώ και καιρό την άποψη κατά της λήψης νέων μέτρων εξυπηρετεί και την ανάγκη να ισορροπήσει τις εντυπώσεις σε επίπεδο κυβέρνησης πως μόνο ο Αντώνης Σαμαράς χτυπά το χέρι στο τραπέζι και ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση.

«Δεν πρέπει να πάρει το χαρτί» έλεγαν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να γίνει συζήτηση για το κομβικό σημείο στο οποίο έχουν φθάσει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.