Για «αυτοεξαπάτηση» και «αυτοπαγίδευση» του οικονομικού επιτελείου ενώπιον της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μ. Ανδρουλάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «αντί να εκπέμψει έγκαιρα SOS στο όνομα του κατεστραμμένου ανθρώπινου και παραγωγικού δυναμικού της χώρας και να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή ευρωπαϊκή και διεθνή συναίνεση πάνω σε μια λυτρωτική ελληνική πρόταση -με πυρήνα το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης- αντιδρά πάλι σπασμωδικά, τρέχει και δεν φτάνει».

Στην πραγματικότητα, συνεχίζει ο κ. Ανδρουλάκης, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ «αυτοεξαπατήθηκε και αυτοπαγιδεύτηκε» καθώς τώρα οι εταίροι πιστεύουν με βάση τη δική του «ψευδή», όπως τη χαρακτηρίζει, εικόνα, ότι η στρατηγική της “εσωτερικής υποτίμησης” αρχίζει να αποδίδει καρπούς στην πραγματική οικονομία και στο εμπορικό έλλειμμα και το μόνο που μένει είναι η συνέχισή της.

Ο βουλευτής ζητεί τέλος από τον κ. Στουρνάρα να παρουσιάσει στο Κοινοβούλιο, αλλά και στους εταίρους μια ρεαλιστική εικόνα ανά κλάδο της οικονομίας «ώστε μ’ ένα τουλάχιστον πρόπλασμα Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης να διεκδικήσει ουσιαστική στήριξη και δραστική απομείωση του χρέους».