Με το προεδρείο του Πανελληνίου Σωματείου των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

Ο κ. Κουβέλης συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα πρόληψης και εξέφρασε την ανάγκη χρηματοδότησής τους για την ορθή λειτουργία τους.

«Συναντήθηκα με το προεδρείο του Πανελλήνιου Σωματείου των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης. Τα κέντρα πρόληψης κινδυνεύουν να κλείσουν. Δεν εξασφαλίζουν την αναγκαία χρηματοδότηση και ο κίνδυνος να κλείσουν τα κέντρα πρόληψης είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα.

 Θα έχουμε μεγάλη απώλεια σε ότι αφορά την πρόληψη του μεγάλου ζητήματος της εξάρτησης. Κατά τούτο δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει άμεσα να προωθηθεί η χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης. 

Εξάλλου, και αν δεν υπήρχαν τα κέντρα πρόληψης έπρεπε με δεδομένη δυστυχώς την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών να τα έχουμε τώρα ανακαλύψει. Εκεί εργάζονται ειδικοί επιστήμονες και άλλοι οι οποίοι κινούνται μέσα σε μια εργασιακή ανασφάλεια,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται αρνητικά για το αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των κέντρων πρόληψης. 

Εκκρεμεί, δυστυχώς εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των κέντρων πρόληψης και άμεσα πρέπει να αντιμετωπισθεί αυτό ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν, είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται η λειτουργία των κέντρων πρόληψης αποσπασματικά  και επ’ ευκαιρία. Υπάρχει ανάγκη, είναι ζήτημα άμεσης κοινωνικής προτεραιότητας η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας  των κέντρων πρόληψης» τόνισε ο κ. Κουβέλης.