current views are: 1

21 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση11:23

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα μετοχολόγια των ΠΑΕ και ΚΑΕ

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, διαβίβασε στη Βουλή τα μετοχολόγια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, έπειτα από σχετικό αίτημα οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 11:23’
αρθρο-newpost

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, διαβίβασε στη Βουλή τα μετοχολόγια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, έπειτα από σχετικό αίτημα οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, διαβίβασε στη Βουλή τα μετοχολόγια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, έπειτα από σχετικό αίτημα οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν είναι και τα αποτελέσματα των τακτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από το 2011 έως και το καλοκαίρι του 2013, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η απάντηση του υπουργείου περιλαμβάνει 514 σελίδες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει ότι το 2011 δεν πήραν το πιστοποιητικό του άρθρου 77α του Ν. 2725/99, για διάφορους λόγους, εννιά ΠΑΕ και μία ΚΑΕ. 

Οι λόγοι ήταν είτε λόγω μετοχικής σύνθεσης είτε λόγω έλλειψης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. 

Το 2012, έγιναν επτά ανακλήσεις πιστοποιητικών του άρθρου 77α του Ν. 2525/99, ενώ μετά τους φετινούς ελέγχους από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητήθηκε από 17 ΠΑΕ να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές και έχει ήδη δοθεί παράταση έως το τέλος του μήνα, σε όσες από αυτές δεν τα έχουν προσκομίσει.

Την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων είχαν καταθέσει οι βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Τάσος Κουράκης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αλέξης Μητρόπουλος, Πέτρος Τατσόπουλος, Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Κανελλοπούλου και Θανάσης Πετράκος. 

Ανάμεσα στα ερωτήματα που είχαν θέσει προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ήταν εάν έγιναν οι προβλεπόμενοι από το νόμο φορολογικοί έλεγχοι σε ΠΑΕ και ΚΑΕ για τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ποια είναι τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Οι βουλευτές ζητούσαν να ενημερωθεί η Βουλή ποια είναι τα συνολικά βεβαιωμένα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, σε ποιες περιπτώσεις έχουν εξακριβωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις βεβαιώθηκαν κρούσματα φοροκλοπής και μη απόδοσης ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. 

Μέχρι στιγμής, στη Βουλή διαβιβάστηκε μόνο η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και εκκρεμούν τα στοιχεία για τα χρέη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας.


σχετικα αρθρα