Την πρόθεσή του να υποστηρίξει υποψήφιους από το χώρο της Κεντροαριστεράς στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος, με κύριο θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη διαφωνία του με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και χαρακτήρισε το όριο του 42% που προωθείται από την κυβέρνηση ως μια ενέργεια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική. 

Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα επανέλαβε την άποψή του ότι υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας τρίτου πόλου, με προγραμματικές συγκλίσεις και χωρίς να διαλυθούν τα κόμματα που θα συμμετέχουν σε αυτόν, εν όψει των επερχόμενων διπλών εκλογών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λοβέρδος περιέγραψε τις θεσμικές αλλαγές που επιδιώκει το κόμμα του: εύρυθμη λειτουργία των βαθμίδων της ΤΑ, μετεξέλιξη της ΤΑ ως αναπτυξιακός εταίρος και κοινωνικός συμπαραστάτης. 

Ο κ. Λοβέρδος, συνδέοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην Κεντροαριστερά, σημείωσε ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν πεδίο για να προκύψουν συνεργασίες και ανέφερε ως παράδειγμα την πιθανή σύγκλιση απόψεων στο πρόσωπο του νυν δημάρχου κ. Σκοτινιώτη για τον Βόλο.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την Αθήνα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας με άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Δήλωσε πως η πόλη πρέπει να γίνει ξανά παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και πρόσθεσε ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης από το Σύνταγμα μέχρι το Μεταξουργειο δεν πρεπει να είναι χώρος συγκεντρώσεων. 

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά είπε ότι από την πρωτοβουλία που πήρε το κόμμα του στις 3 Σεπτέμβρη για κοινή πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίθηκε. 

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως για τη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρεπει να ξεκαθαριστεί εάν στρατηγικής σημασίας είναι η συνεργασία με τη ΝΔ ή αν, αντιθέτως, στρατηγική σημασία έχει ο χώρος της κεντροαριστεράς και αυτό ειναι εκκρεμές. «Όσο ειναι εκκρεμές το κόμμα αυτό, δεν μπορεί να προσκαλεί» δήλωσε.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε, επίσης, με νόημα ότι το καλό παράδειγμα το έδωσε ο ίδιος μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς χωρά όλες τις δυνάμεις χωρίς εκλογικά τερτίπια με σκοπό τη διάσωση κάποιων.