Δεν υπάρχει αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα έχουμε κατάργηση της υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει το 50% όταν ένας ασφαλισμένος, ενώ μπορεί να πάρει φθηνό φάρμακο, επιλέγει να πάρει από μόνος του το ακριβό» είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι  ο ασθενής που επιλέγει φάρμακο με τιμή κάτω της ασφαλιστικής τιμής αναφοράς, θα έχει τη μισή συμμετοχή, από 25% στο 12,5%.

Ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θ. Καράογλου. Κατόπιν, παρέστη σε εκδήλωση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», όπου υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η πολιτεία στέκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι «κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαστε σε συζήτηση με τη διοίκησή του ώστε να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων του».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της τετράχρονης η οποία βρέθηκε σε οικισμό ρομά στα Φάρσαλα, δήλωσε ότι έχει συγκλονιστεί όπως όλοι και επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός έχει  δώσει οδηγίες, ώστε όλος ο κρατικός μηχανισμός να δουλέψει και να βοηθήσει στο πρόβλημα του παιδιού.