Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως έχει γράψει από το πρωί το newpost.gr, εντός της εβδομάδας και πιθανότατα αύριο ή την Τετάρτη ενδέχεται να δοθεί στην δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο υπάρχει διατυπωμένη η σαφής αναφορά πως η δικομματική κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη λήψη νέων οριζόντιων μέτρων.

Στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου, εκτός από την προγραμματική συμφωνία αναμένεται να συζητηθούν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την οικονομία, μετά και τις νέες απαιτήσεις που εγείρουν οι εκπρόσωποι των δανειστών για μέτρα 2 δισ. ευρώ για το 2014.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ στη σύσκεψη είναι πιθανό να τεθεί επί τάπητος και το θέμα των αποχωρήσεων στο Δημόσιο.