Το ΠΑΣΟΚ έχει και θα έχει καθοριστικό ρόλο στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι πιστεύουν πως μπορεί να παρακαμφθεί, για οποιοδήποτε λόγο, κάνουν μεγάλο λάθος».

Αναφερόμενος στο κείμενο των «58», ο βουλευτής του Κινήματος υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί, ούτε να με ακυρωθεί κανένα τρόπο η συγκεκριμένα πρωτοβουλία, αλλά όπως είπε, «θα πρέπει να τη διευρύνουμε δίνοντας της ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο».

Σε ό,τι αφορά την κόντρα κυβέρνησης- τρόικας παρατήρησε ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.  

«Δεν υποτιμώ τα μέλη της τρόϊκας, αλλά είναι κάτι που τους υπερβαίνει πλέον και είμαι σίγουρος πως το όλο θέμα θα θέσει ο πρωθυπουργός και στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης», σημείωσε.

Εκτίμησε ακόμη πως είναι καιρός οι Ευρωπαίοι να δείξουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και για να συμβεί αυτό, όπως ανέφερε, «είναι καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης και επιλογής».