Τη δεύτερη συνάντηση του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου πραγματοποίησε σήμερα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force for Greece), Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ο κ. Ράιχενμπαχ, εξέφρασε «για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δύο μερών σχετικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα Δικαιοσύνης, καθώς και για τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τη συνεργασία αυτή κατά την τελευταία διετία».

Τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά τη συνάντηση και στα οποία συζητήθηκε η περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ομάδας Δράσης ήταν: 1) Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη (E-justice), 2) Στατιστικά στοιχεία Δικαιοσύνης, 3) Διαμεσολάβηση και πρόγραμμα επικοινωνίας και δημοσιότητας του θεσμού και 4) Αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Στη σύσκεψη εκτός από τους κ.κ. Αθανασίου και Ράιχενμπαχ μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ενώ από την πλευρά της «Ομάδας Δράσης» συμμετείχε ο Πάν. Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Ζωρζέττα Λάλη, επικεφαλής του Γραφείου Αθήνας της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης.